KOCAELİ / GEBZE - Pelitli Halil Çelik İlkokulu

Nis

29 Şubat Perşembe günü Mollafenari Jandarma Komutanlığındaki jandarmalarımız okulumuza gelerek 112 Acil Durumlarla ilgili öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Ock

Dilmizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Ocak ayında Dede Korkut hikayelerinden hareketle yeni bir hikaye yazma yarışması düzenlenecek.Yarışmanın şartnamesi şu şekildedir.

Kocaeli İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmî ve özel ilkokul ve ortaokul tüm eğitim kurumları öğrencileri katılabilecektir.

1. İlkokul ve Ortaokul kategorileri ayrı ayrı değerlendirilecektir. Öğrenciler yarışmaya yalnızca bir (1) hikâye ile katılabilir.

2. Hikayeler özgün bir şekilde hazırlanacaktır. Öğrenci hikâye yazarken kendi el yazısını kullanacaktır. Bilgisayarda dizilmiş, yazılmış hikayeler yarışmadan elenecektir.

3.Hikâye teması, hikâye kapağında yer alacaktır. Hikâye oluştururken kullanılan kaynakça hikâye sonunda belirtilecektir.

4. Hikayeler, ilkokul kademesinde en fazla 2 (iki) ve ortaokul kademesinde en fazla 3 (üç) sayfa olmalı ve kâğıtlar tek yönlü kullanılmalıdır.

5. Hikayeler resimli, çizimli, şekilli hazırlanabilir.

6. Her ilçe kendi okulları arasında yarışmayı düzenleyecek, okul komisyonları okul birincilerini seçerek ilçe yarışmasına gönderecektir. İlçe komisyonu ilçe birincilerini (ilkokul ve ortaokul seviyesinde) seçerek ilçe birincilerini il yarışmasına gönderecektir. İl yarışmasında dereceye giren eserler ödüllendirilecektir.

7. Hikâyenin son sayfasına; öğrencinin adı-soyadı, okulu ve ilçesi yazılacaktır.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ SÖZLÜK TASARIM YARIŞMASI

KATILIM ŞARTLARI:

1. İlkokul, Ortaokul ve Lise kategorileri ayrı ayrı değerlendirilecektir. Öğrenciler yarışmaya yalnızca bir (1) sözlük ile katılabilir.

2. Sözlükler özgün bir şekilde hazırlanacaktır. Öğrenci sözlüğü hazırlarken kendi el yazısını kullanacaktır.

3. Sözlük teması, sözlüğün kapağında yer alacaktır.

4. Sözlük oluştururken kullanılan kaynakça sözlüğün sonunda belirtilecektir.

5. Sözlükler; 50 -75 arası kelime içermelidir ve kâğıtlar tek yönlü kullanılmalıdır.

6. Sözlükler resimli, çizimli, şekilli, siyah- beyaz ya da renkli hazırlanabilir.

7. Sözlüğün arka kapak iç sayfasına; öğrencinin adı-soyadı, okulu ve ilçesi yazılacaktır.

8. Eserler en geç 20 Aralık 2023 mesai bitimine kadar okul idaresine teslim edilecektir.

9.Sözlükler; A5 Boyutunda kağıt kullanılması (ciltleneceği için) soldan en az 2 cm olmak üzere (yan taraflarından) boşluk bırakılması gerekmektedir.

2.Değerlendirme

Yarışmaya katılan eserler, Okul Yürütme Komisyonu tarafından değerlendirilecektir. Sonuçlar 21 Aralık 2023 günü yayınlanacaktır.

Ock

BAKANLIĞIMIZ TARAFINDAN TÜM YURTTA YÜRÜTÜLEN DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİNDE KASIM AYI ETKİNLİĞİ OLARAK SÖZLÜK TASARIM YARIŞMASI DÜZENLENECEK.

Ara

Öğretmenler günü ,bize güzeli ve doğruyu öğreten öğretmenlerimize teşekkür etmek,onları hatırlamak ve onlara minnettarlığımızı göstermek için özel bir gündür.Okuluumzda da 24 Kasım Öğretmenler Günü mutluluk ve sevinçle kutlandı.

Ara

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal 85 yıl önce bugün aramızdan ayrıldı.Okulumuzda saat 09.05 de hasret ve özlemle atamızı andık.

Ara

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere 100 yıl önce armağan ettiği cumhuriyetimizin 100.yılı coşku ile kutladık.

Nis

Sanatsal Dönüşüm Projesi